Wat is Parelli ?

Wat is Parelli Natural Horsemanship?

De term 'Natural Horsemanship' werd meer dan dertig jaar geleden bedacht door Pat Parelli, een Amerikaanse paarden- en mensentrainer.

Pat en Seven

Natural horsemanship is geen aparte discipline zoals mennen, dressuur of jumping. Het is de basis, het aanleren van een duidelijke taal, eerst op de grond en daarna in het zadel, zodat je om het even welke tak van de paardensport kan gaan doen met een paard dat met jou mee wil werken, dat zelf meedenkt, gevoelig en licht is op de hulpen en kalm.

Pat en Casper

Het is zoals een basisschool die ervoor zorgt dat je je paard kan leren vlot op de trailer te gaan, stil te staan bij de hoefsmid, snel te kalmeren bij stress, veilig buitenrijden, enz. Bovendien bouw je al doende een echte vriendschapsrelatie op met je paard. Je krijgt een band die sterker is dan om het even welk touw!

Heart and Desire

Paarden zullen sneller rennen en hoger springen als ze het met hart en ziel doen.

Het doel van Parelli Natural Horsemanship is om het niveau van horsemanship over de hele wereld te verbeteren, ten voordelen van de paarden en de mensen die van hen houden.

 

Wat doet het Parelli Programma?

Het Parelli programma is een mensen-trainingsprogramma dat focust op een goede relatie met je paard, het begrijpen van paardengedrag en het aanleren van de horsemanship-vaardigheden die je nodig hebt om écht goed te worden met paarden. Het programma is gebaseerd op de kennis van Pat door zijn observaties van paardengedrag, studie van psychologie en communicatie. De hoekstenen zijn een toewijding voor levenslange zelfverbetering en de erkenning dat het verbeteren van je horsemanship een levenslang pad is voor degenen die een passie voor paarden hebben.

Part of you

Er is niets dat je niet kan doen als het paard een deel van jou wordt.

Het Parelli Programma omvat vier ‘Savvy’s’ ofwel deelgebieden waarin we het paard en onszelf ontwikkelen. We gaan hierin telkens van de basisvaardigheden in ‘level 1’ tot het gevorderde ‘level 4’. Het programma moedigt studenten aan om op een creatieve manier hun problemen op te lossen, om lateraal te leren denken en om de non-verbale feedback en uitdrukkingen van het paard te interpreteren en gebruiken.
Al meer dan 30 jaar helpt het Parelli Programma honderdduizenden studenten en hun paarden over de hele wereld.

 

Nooit meer een slechte dag met je paard !

Welkom bij Parelli !

 

Answer is Yes

Op een dag zal je paard zeggen, "Het antwoord is ja, wat was de vraag?"