Kim Moeyersoms * * *

Contact:

Locatie: Merendree  -  Regio: Vlaanderen

Telefoon: +32 478 67 47 89

E-mail: kim@paardenmanieren.be

Website: www.paardenmanieren.be

Facebook: https://www.facebook.com/kim.moeyersoms?fref=ts

 

Over Kim:

Ik was zeven toen ik mijn eerste paardrijles kreeg in manege Olympia. Daar waren er alleen maar ‘grote' paarden, geen enkele pony en jarenlang had ik als klein meisje het gevoel dat ik slechts als passagier op het paard zat.

Op mijn veertiende liet ik de manege achter mij en trok vanaf dan letterlijk de wijde wereld in op Seppe, het ervaren trektochtpaard van vrienden waarmee ik de smaak van het buitenrijden te pakken kreeg. Maar mijn volgende paard, fjordenmerrie Silke, bleek helemaal niet zo geïnteresseerd in een partnership met mij.

Totaal onverwacht kreeg ik er wel een veulen bij, Kenzo, die al even koppig bleek als zijn moeder. Dankzij Kenzo ging ik jaren later op zoek naar betere manieren om met paarden te leren communiceren. Ik maakte de overgang van klassiek naar western en behaalde het diploma van Trainer B Amerikaanse Rijkunst en VVR begeleider.

Kim Moeyersoms

Als freelance journaliste voor verschillende hippische tijdschriften ontmoette ik door de jaren heen héél wat interessante paardenmensen uit binnen- en buitenland. Pat Parelli ontmoette ik voor het eerst in 2002 en Parelli Natural Horsemanship, dat leek echt wel iets voor Kenzo en mij. We begonnen vol enthousiasme aan het PNH programma en Kenzo was de eerste fjord in de Benelux die de originele PNH Level 2 behaalde, iets waar ik enorm trots op was. Kenzo leerde mij gaandeweg wat het betekent om onverstoorbaar en stressvrij te zijn en hij werd door zijn veelzijdigheid (trektochten, demo's, vrijheidsdressuur, TREC wedstrijden,…) stilaan een echte SF, een SuperFjord dus.

Parelli instructeur worden leek niet meer dan een logische stap op mijn Horsemanship-reis. Eind februari 2010 behaalde ik mijn eerste ster op de Parelli campus in Florida. Na bijkomende cursussen (o.a. op de Parelli Ranch in Pagosa Springs in Colorado en het UK Parelli Center) en 7 jaar lesgeven ben ik sinds begin 2018 3* instructeur. 

In de praktijk werk ik veel samen met Mieke Lannoo en Nathalie Lagasse. Zo organiseren we zowel in het voorjaar als in najaar telkens een aantal meerdaagse cursussen op de Lannoo Pistes in Hansbeke (Oost-Vlaanderen). Kijk op de kalender en doe mee!

Kim en Ulado