Nic de Winne **

Contact:

Locatie: Scherpenheuvel -  Regio: Vlaams en Waals Brabant, Antwerpen, Limburg

Telefoon: +32/(0)496.570.864

E-mail: nic@pnh.be

Website: www.cherrytreeranch.net

Facebook: https://www.facebook.com/nic.dewinne?ref=ts&fref=ts

 

Over Nic:

In feite kregen mijn zus en ik het paardenvirus al met de paplepel ingegeven: Mijn grootvader Albert de Winne, begonnen als eenvoudige beenhouwer in Antwerpen, is de persoon die op vraag van de Engelse dierenbescherming, de levende trafiek van slachtpaarden van de Britse eilanden naar het vaste land stopzette: een mijlpaal in de verbetering van het welzijn en respect voor deze edele dieren. Nooit had ik gedacht 20 jaar later zelf voor tientallen paarden verantwoordelijk te zijn, laat staan mee te helpen om de wereld voor paarden te verbeteren.

Nic

Als 7 jarig broertje van een paardgekke grote zus ging ik dus elke woensdagnamiddag (en als het mocht van mama ook zaterdags) mee rijlessen nemen in de manege. Dit hield ik vol tot mijn 16de, toen de rockmuziek mijn eerste prioriteit werd. Tijdens mij post-universiteitsjaren als wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Antwerpen, heb ik dankzij mijn vriendin Kristien (nu echtgenote) mijn eerste eigen paard gekocht in 1990. Die jaren hebben we samen ontzettend veel gereden op onze merries. Weer of geen weer, elk uurtje vrije tijd – en dat waren er heel veel ;-) – zaten we in het zadel. De veldwegen rondom Diest en de bossen van Tessenderlo kenden we als onze broekzak.

Sinds 2003 zijn we actief als officieel Parelli Booking Office en hebben we ontelbare demo's en cursussen georganiseerd met geliceneerde Parelli instructeurs zoals Eddy Modde, Urs Heer, Michael Grohmann, Ralf Heil, Martin Wimmer, ..

Nic De Winne