5-daagse Parelli Cursus

Ken je de 7 Games van Pat Parelli? Dan is het tijd om vooruitgang te maken!

- leer zelf de meest voorkomende problemen oplossen
- het Freestyle rijden goed en veilig aanpakken
- audities (on line en freestyle) voorbereiden en filmen als je dat wil
- 5 dagen met paardenvrienden = F U N !!!

Doe mee en word 5 dagen ondergedompeld in Parelli Natural Horsemanship: 
Leer de meest handige en veilige technieken voor de alledaagse dingen zoals opzadelen, halsteren, hoofdstel aandoen, vastbinden,... Pat Parelli heeft intussen al duizenden paarden in handen gehad en zadelmak gemaakt, zijn ervaring is goud waard. En tweedehands goud is even goed als nieuw, dus profiteer ervan en wacht niet tot jij duizend paarden verder bent om het goed te leren, je paard zal je dankbaar zijn! We gaan dieper in op Horsenality (Linda Parelli's gedragsprofiel om je paard nog beter te begrijpen en te trainen). Uiteraard komt trailerladen (frustratie nummer 1 voor vele paardenliefhebbers) ook aan bod.

Wat kan je verwachten?

- Strategieën voor een kalm en met plezier meewerkend paard
- Stappenplan voor veilig en succesvol rijden volgens de principes van Parelli Natural Horsemanship (Freestyle rijden met of zonder bit naargelang voorkeur)
- Connectie en plezier bij het spelen in vrijheid (Liberty)
- Voor wie wil, voorbereiding en begeleiding bij het filmen van een goede Parelli auditie (evaluatie op video van je kunnen)
- Boek vooruitgang in de Parelli Levels!

Voor wie?

- al wie (ooit) al gestart is met Parelli / grondwerk / 7 games
- al wie vooruitgang wil boeken op de grond en te paard
- al wie de relatie en communicatie met zijn/haar paard wil verbeteren.

Wanneer?

Van vrijdag 7 september tot en met dinsdag 11 september 2018

Dagplanning:

9u30-13u: les
13u-14u: gezamenlijke lunch (is inbegrepen)
14u-17u: les

Met wie?

3* Parelli instructeur Nathalie Lagasse
3* Parelli instructeur Mieke Lannoo
3* Parelli instructeur Kim Moeyersoms

Locatie:

Lannoo Pistes, Vaartstraat 30, Hansbeke
Buitenpiste 30x60m, binnenpiste 20x40m, round pen, drafbaan
Voor de paarden zijn paddocks op de weide voorzien (stal op aanvraag, bel best rechtstreeks naar Mieke 0473 94 64 79).

Praktisch:

Aankomst paarden: donderdagnamiddag tussen 16u en 18u, ofwel vrijdagmorgen tussen 8u30 en 9u.
De cursus zelf is vier en een halve dag, namelijk van vrijdag 8 september tot dinsdag 12 september om 14u. Dat geeft je alle tijd voor rustig trailerladen, en vertrekken voor de files. Of vrij gebruik van de piste in de namiddag, trailerladen om 16u55 en vertrek om 17u00 :-)

Cursusprijs: 

In het cursusgeld zit inbegrepen:
- Gebruik van de accommodatie
- Verblijf van 1 paard per deelnemer in paddock op de weide 
- Voordroog (eventueel krachtvoer zelf meebrengen)
- Verse vegetarische lunch 
- Koffie, drank, versnaperingen tijdens de cursus 

Prijs Parelli Savvy Club leden: 495€
Prijs niet-leden: 550€
Meer weten over de Parelli Savvy Club: http://www.parelli.com/savvy-club.html

 

Momenteel is er nog plaats. Stuur een mailtje naar kim@paardenmanieren voor meer info en voor een inschrijvingsformulier.
Inschrijving is bevestigd na ontvangst van 100€ voorschot.  

 

Dit is wat onze studenten erover zeggen:

Dorien L.:

In 2014 ben ik in contact gekomen met Parelli via een vriendin - heel toevallig. Die zomer kwam de meester teacher Pat Parelli zelf naar Belg/ie en ik ging kijken. Ik werd omvergeblazen - Dat wil ik ook kunnen! Het beste wat me is overkomen om de puzzel compleet te maken. Ik ben een vijfdaagse intensieve cursus gaan volgen bij Mieke, Kim en Nathalie en stond versteld van de vooruitgang, na die cursus heb ik meteen al level 1 gehaald! Dankzij de cursus besefte ik dat ik eigenlijk problemen had met mijn paard. Ik kon verklaren waarom hij op wedstrijd zo kon 'ontploffen'. Een openbaring! Sindsdien heb ik elke vijfdaagse mee gedaan en had telkens een fantastische evolutie. Mijn paard is op die 2,5 jaar nu zo gecenterd dat al bijna vergeten zijn hoe explosief hij kan zijn. Parelli is het beste wat mij is overkomen!

Eva DW.:

Waarom Parelliles volgen: omdat het ons mensen iets leert, vertrekkend vanuit het paard en omdat pas als wij iets geleerd hebben vertrekkend vanuit die kant, wij bij machte zijn hen iets te leren vertrekkend vanuit onze kant. Omdat wij eindelijk het paard in rekening brengen en niet alleen onszelf; omdat het paard dan eindelijk zijn plaats krijgt – niet als gelijke – wel als metgezel met eigen noden die wij horen te begrijpen en  wij van daaruit eindelijk iets kunnen gaan bouwen wat verdacht veel lijkt op een echte communicatie.

Waarom Parelli 4-daagse volgen: voor de steun, voor de support, voor de kennis en het ‘compas’, voor de sfeer, het inzicht en de vooruitgang en voor het mogen sterk zijn in onze sterktes en het mogen zwak zijn in onze zwaktes en dat dit allemaal ok is want wij komen allemaal in onze paarden al eens onze eigen grenzen tegen.